ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ BLOG ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΟΣΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Οι... «Κοκκινοσκουφίτσες» και οι «Παπουτσωμένοι γάτοι»


«Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα»... (1)
Κάπως έτσι (πρέπει να) τελειώνει το... παραμύθι του Κυπριακού ποδοσφαίρου, με τις... «Κοκκινοσκουφίτσες» και τους «Παπουτσωμένους γάτους». Κάθε αγωνιστική το ίδιο βιολί. Μαντάρα τα έκανε ο διαιτητής του ΑΕΛ-Εθνικός, μαντάρα και ο... «άρχοντας» του Λευκωσιάτικου ντέρμπι. Πρώτον, απέβαλε τον Μπουθόν με σωστή δεύτερη κίτρινη και αυστηρή πρώτη(άρα θα μπορούσε να του έκανε αυστηρές συστάσεις τη δεύτερη φορά, όπως έχουμε δει να γίνεται τόσες και τόσες φορές), ενώ θα μπορούσε να διακόψει οριστικά το παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του Κόντη από αντικείμενα.
Ο Ατσίδας


«Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα»... (2)
Αλήθεια, που ήταν ο αστυνομικός διευθυντής του Ομόνοια-ΑΕΛ να πει στον διαιτητή του Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ ότι δεν εγγυάται την ασφάλεια-ομαλή διεξαγωγή του αγώνα; Επίσης, το γκολ της Ομόνοιας ίσως να ήταν οφσάιντ(ευθύνεται ο βοηθός εδώ), ενώ έγινε πέναλτι στον Φρέντι, αλλά ο Αγκολέζος συνέχισε τη φάση αντί να πέσει και... γλίτωσε τον διαιτητή από τα χειρότερα. Επίσης, στον πειθαρχικό έλεγχο... άστα να πάνε. Κατά τ΄ άλλα, τι να σχολιάσεις μετά από ένα ντέρμπι που παίχτηκε για μία ώρα με αριθμητική... «ανισορροπία»(10 εναντίον 11); Απλά, μπράβο στο ΑΠΟΕΛ που κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλητής χειμώνα, παρά την υπερπροσπάθεια στο Τσάμπιονς Λιγκ και την κούραση από την εξαιρετική ευρωπαϊκή του πορεία.
Ο Ατσίδας


Εκεί κρίθηκε...
Στην επάξια (όπως αποδείχθηκε) αντικατάσταση του Αϊλτον από τον Σολάρι στον τομέα του σκοραρίσματος και τα δύο τέρματα που πέτυχε, κρίθηκε το ντέρμπι. Αντίθετα η Ομόνοια διαθέτει έναν και μόνον σκόρερ (Φρέντι) που δεν αξιοποίησε τις κλασικές ευκαιρίες που βρήκε και δεν είχε κάποιον να τον αντικαταστήσει. Το βάθος σε μία ομάδα είναι μεγάλη υπόθεση
Ο Πλάτσας


Άλλοι με... «πυρηνικά όπλα» και άλλοι με... «σφεντόνες» (1)
Μία μόλις εβδομάδα μετά το απίστευτο λάθος του βοηθού διαιτητή που ακύρωσε πεντακάθαρο γκολ του Απόλλωνα στο ντέρμπι με την ΑΕΛ, αποδείχθηκε περίτρανα ότι η ομάδα της Λεμεσού δεν πρόκειται να πάρει κανένα πρωτάθλημα όσο καλή ομάδα και να φτιάξει, αφού είναι... «έτη φωτός» πίσω από κάποιες άλλες ομάδες που κακά τα ψέματα, όταν πήραν τίτλους(πρωταθλήματα και κύπελλα), όποτε χρειάστηκαν... κούντημα(να το πω στα κυπριακά), είχαν την άνωθεν βοήθεια του... «Υψίστου» και όλοι καταλαβαίνετε τι εννοώ και μόνο όσοι είναι τυφλά φανατισμένοι και δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους, δεν μπορούν να παραδεχτούν το αυτονόητο. Αυτό δεν είναι κυπριακό φαινόμενο, συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου.
Ο Αγανακτισμένος


Άλλοι με... «πυρηνικά όπλα» και άλλοι με... «σφεντόνες» (2)
Προχθές στο Τσίρειο, είδαμε έναν διαιτητή που ακύρωσε πεντακάθαρο γκολ του Ονουάτσι και δεν έδωσε πέναλτι-μαρς στον Βουό, που τον έριξε δύο φορές στο έδαφος στην ίδια φάση ο Πιντσέλι, μπροστά στα μάτια του διαιτητή! Ο οποίος διαιτητής εκτός των άλλων, «ξέχασε» την κίτρινη κάρτα στο τσεπάκι του σε κάποια δυνατά μαρκαρίσματα παικτών του Εθνικού στο πρώτο ημίχρονο και το αστείο της υπόθεσης, ήταν που δεν έδειξε κίτρινη σε μία φάση όπου ένας παίκτης των φιλοξενούμενων νευρίασε από ένα φάουλ που δόθηκε στην ΑΕΛ και κλώτσησε τη μπάλα μακριά. Ενώ, ο Μπεμπέ δέχθηκε κίτρινη στο ματς με τον Ολυμπιακό, επειδή άγγιξε τη μπάλα και μετακινήθηκε ένα μέτρο, με αποτέλεσμα να συμπληρώσει τέσσερις και να χάσει το ντέρμπι με τον Απόλλωνα.
Ο Αγανακτισμένος


Άλλοι με... «πυρηνικά όπλα» και άλλοι με... «σφεντόνες» (3)
Επίσης, έβαλε μόνο πέντε λεπτά καθυστερήσεις, τη στιγμή που σχεδόν πέντε λεπτά ήταν μόνο ο χρόνος που έμεινε στο έδαφος ο Σίμοφ μετά τον τραυματισμό του στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ υπήρξαν και άλλες καθυστερήσεις, συν οι έξι αλλαγές! Αν ο συγκεκριμένος ρέφερι ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία(προσέξτε, δεν λέω ότι ήταν, λέω, ΑΝ ήταν), τότε έκανε πολύ σωστά τη δουλειά του και πρέπει να του αποδοθούν τα εύσημα. Αν όμως τα λάθη του ήταν όντως ανθρώπινα, τότε δεν θα πρέπει να τον... «κρεμάσουμε και στην αγχόνη» τον άνθρωπο, αλλά θα πρέπει επειγόντως να του πάρουν τη σφυρίχτρα προσωρινά και να ξεκινήσει τα μαθήματα διαιτησίας από την αρχή, μέχρι να μάθει... φαρσί τους κανονισμούς.
Ο Αγανακτισμένος


Άλλοι με... «πυρηνικά όπλα» και άλλοι με... «σφεντόνες» (4)
Ναι, η ΑΕΛ πήρε και αυτή ορισμένα σφυρίγματα σε κάποια ματς(θα ήταν αφύσικο να μην συμβεί αυτό), αλλά ρε αδερφέ, της έχουν ακυρώσει μέχρι στιγμής 5 ή 6 (πέντε ή έξι) κανονικότατα γκολ και έχει πάρει κοντά στα... δέκα «τηλεοπτικά πέναλτι»! Νισάφι πια... Αλλά εδώ κάποιοι «φωστήρες» πήγαν να την βγάλουν και ευνοημένη μετά την διακοπή του Τρύφωνος στο ντέρμπι με την Ομόνοια, επειδή η Δικαστική αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα 1,5 μήνα μετά(εν τέλει, έχασε και το ματς-παρωδία, έπαιξε και χωρίς κόσμο με Ανόρθωση)! Τι να λέμε τώρα... Αν δεν είχε καλή ομάδα φέτος, με τέτοια αντιμετώπιση πιθανόν τώρα να πάλευε για την είσοδο της στο δεύτερο γκρουπ. Απλώς κερδίζει τα περισσότερα ματς και τα «εγκλήματα παραγράφονται».
Ο Αγανακτισμένος


Άλλοι με... «πυρηνικά όπλα» και άλλοι με... «σφεντόνες» (5)
Δυστυχώς, αποδεικνύεται περίτρανα για πολλοστή φορά, ότι ομάδες όπως η ΑΕΛ και η ΑΕΚ κατά πρώτο λόγο και ο Απόλλωνας κατά δεύτερο (τουλάχιστον αυτός, τους «γέλασε» κάποιες φορές και πήρε κάτι από την... «πίτα») ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα που δεν είναι... «ενεργό μέλος του παρασκηνίου» και θέλει να μπει... «σφήνα» στη μάχη για τον τίτλο, για να πάρουν πρωτάθλημα πρέπει να παίζουν όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ του Μουρίνιο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπάγερν Μονάχου. Όχι ρε φίλε...
Ο Αγανακτισμένος


Άλλοι με... «πυρηνικά όπλα» και άλλοι με... «σφεντόνες» (6)
Γιατί να μην έχουν ΟΛΕΣ οι ομάδες το δικαίωμα να κερδίζουν και όταν δεν βγάζουν «φωτιές» στο γήπεδο; Πρέπει δηλαδή να παίζουν τον αντίπαλο 90 λεπτά μονότερμα; Γιατί να μην δώσει το πέναλτι, να γίνει πιθανότατα το 1-0 και μετά να μετρήσει το πεντακάθαρο γκολ και να ασχολούμαστε τώρα με το αν έπαιξε καλά, ή δεν έπιασε την απόδοση προηγούμενων αγώνων της; Για να μην το κουράζουμε το όλο θέμα, ένα πράγμα έχω να σας πω. Υγεία και μην σκάτε για την μάππα πέρα από 1-2 μέρες το πολύ. Δεν τους αξίζει παραπάνω, γιατί αν τους πάρουμε στα σοβαρά όλους αυτούς που έχουν βάλει... «χειροπέδες» στο ποδόσφαιρο εδώ και κάποιες δεκαετίες, θα μας στείλουν όλους στο τρελάδικο.
Ο Αγανακτισμένος


Άλλοι με... «πυρηνικά όπλα» και άλλοι με... «σφεντόνες» (7)
Κατά τ΄ άλλα, διαβάσαμε και την ανακοίνωση παραίτησης του Αριστοτέλη(όχι του μακαρίτη του Ωνάση), ο οποίος λέει μεταξύ άλλων ότι «το κυπριακό ποδόσφαιρο κατά αντικειμενική ομολογία, πάσχει, αιμορραγεί και αργοπεθαίνει»! Και ποιοι οδήγησαν και οδηγούν το δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου στον βούρκο κύριε Αριστοτέλη μας; Οι οπαδοί; Οι διοικήσεις; Οι παίκτες; Ποιοι; Άσχετο αυτό με τον Αριστοτέλη, αλλά είναι φορές που διερωτώμαι πραγματικά με κάποια άτομα, για το αν έχουν... καθρέφτη στο σπίτι τους, αφού σε πολλά από τα ερωτήματα τους, μόλις τον κοιτάξουν θα πάρουν και τις απαντήσεις που... εναγωνίως αναζητούν!
Ο Αγανακτισμένος

protathlima.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: