ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ BLOG ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΟΣΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΚΟΠ 15/11/2010

Οι αποκαλύψεις τον αφήνουν εκτεθειμένο

Με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΟΠ αναφορικά με το θέμα του διπλώματος του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ουσιαστικά επιχείρησε να καλύψει τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της, που είχαν σαν αποτέλεσμα να στρέψουν όλον τον κόσμο της Ομόνοιας εναντίον της. Τάχα θα αποφασίσει την Πέμπτη κατά πόσο θα αναγνωρίσει ή όχι τον έμπειρο Σέρβο "κόουτς" σαν κάτοχο του UEFA Pro και αφού πρώτα η ίδια η UEFA την έχει ενημερώσει πως λογίζεται ως τέτοιος.

Απλά να αναφέρουμε, πως σύμφωνα με αποκάλυψη του προπονητή Αντρου Κουλουμπρή, η ΚΟΠ έχει εκδώσει το UEFA Pro τιμής ένεκεν σε πέντε Κύπριους προπονητές. Πρόκειται για τον ίδιο τον Αντρο Κουλουμπρή που έκανε την αποκάλυψη, τον πρόεδρο του συνδέσμου προπονητών Αντρέα Μιχαηλίδη και άλλους τρεις.

Η ΚΟΠ γνώριζε για το δικαίωμα των οικείων ομοσπονδίων να εκδίδουν τιμής ένεκεν το UEFA Pro σε συγκεκριμένες περιπτώσεις προπονητών, πάντα με το "ΟΚ" της UEFA, ομως στην περίπτωση του Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν... σκέφτηκε πως και αυτός με το ίδιο καθεστώς θα είχε πάρει το PRO.

Οπως δηλαδή το πήραν οι Φέργκιουσον, Μουρίνιο, Καπέλο, Ρέτναπ, Βενγκέρ και πολλοί άλλοι κορυφαίοι προπονητές. Επίσης, ο σύνδεσμος προπονητών Κύπρου δεν θεώρησε σωστό να τοποθετηθεί επί του θέματος, ειδικά όταν ο πρόεδρός του - σύμφωνα με τον Άντρο Κουλουμπρή - πήρε τιμής ένεκεν το PRO, με τον ίδιο τρόπο που το πήρε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Μεγάλη απορία μας είναι ΠΩΣ ο κ. Κουτσοκούμνης βγήκε σε συνέντευξή του και ειπε ότι η ΕΠΟ τον ενημέρωσε ότι ο Μπάγεβιτς δεν έχει το PRO. Μα πώς είναι δυνατό να τον είχε ενημερώσει η ΕΠΟ για κάτι τέτοιο, την στιγμή που η ίδια είχε εκδόσει το PRO στον Μπάγεβιτς; Πως ήταν δυνατό να μην ενημέρωσε την ΚΟΠ ότι ο Μπάγεβιτς πήρε το PRO τιμής ένεκεν, μετά από έγκριση της ΟΥΕΦΑ; Και το άλλο, αφού η ΚΟΠ είχε στην κατοχή της ολα τα έγγραφα από την ΟΥΕΦΑ και από την ΕΠΟ, που έλεγαν ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι προπονητής επιπέδου PRO, γιατί τοποθετήθηκε επί του θέματος την Κυριακή και όχι πριν το παιχνίδι της Ομόνοιας με την Ανόρθωση, για να λήξει η αναστάτωση που προκλήθηκε χωρίς λόγο στις τάξεις της Ομόνοιας.

Επίσης, ακόμη δεν μας έχει ενημερώσει η ΚΟΠ ποιό "έξυπνο" στέλεχός της φρόντισε να δώσει το θέμα στα ΜΜΕ; Και δικαιολογημένα ο φίλκαλος κόσμος αμφιβάλει πως ήταν τυχαίο το χρονικό γεγονός που βγήκε στην επιφάνεια το θέμα. Δεν μας ενημέρωσε πώς έκανε έρευνα πριν βγάλει το θέμα προς τα έξω; Διότι αν όντως έκανε έρευνα, δεν θα τολμούσε να δημιουργήσει θέμα, διότι θα γνώριζε ότι θα έμενε εκτεθειμένη στα μάτια του φίλαθλου κόσμου.

Η ολη ιστορία με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει πλήξει ανεπανόρθωτα την ΚΟΠ, η οποία θεωρούμε πως πολύ δύσκολα θα πείσει τον μέσο φίλαθλο, ότι λειτουργεί με επαγγελματισμό και όχι σαν ομοσπονδία της... Κολοπετινίτσας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: