ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ BLOG ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΟΣΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Μας πήραν όλους για κορόϊδα


Κάποιοι φαίνεται πως πήραν τον φίλαθλο κόσμο για κορόϊδο. Μόνο βραβείο και συγχαρητήρια δεν έδωσε ο παρατηρητής του αγώνα στο Δασάκι, Ανδρέας Τήλλυρος που αξιόλογησε την απόδοση του διαιτητή Αντώνη Χριστοδούλου με βαθμό 7.7, και ενώ η καταστρατήγηση των κανονισμών δεν επιτρέπει βαθμό πάνω από το 7.

Είναι συνηθές φαινόμενο από τους παρατηρητές διαιτησίας να διαπιστώνουν τα λάθη των διαιτητών, αλλά στις εκθέσεις τους να αποσιωπούν πολλά και να βαθμολογούν τους κρινόμενους με καλό βαθμό, ώστε να μετριάσουν τις εντυπώσεις.

Είπαμε άρχοντας των αγώνων είναι ο διαιτητής. Αυτοί όμως που έπρεπε να τον στηρίξουν στην φάση του πέναλτι στο Δασάκι, δεν είναι άλλοι από τους βοηθούς του και τον τέταρτο, που έμειναν θεατές στην επίμαχη φάση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γρηγόρης Ασπρής πήρε 7.9, ο Μιχάλης Τσεντής 8 και ο Πανίκος Ανδρονίκου 7.9. Αυτές είναι οι βαθμολογίες του παρατηρητή οι οποίες δεν πρόκειται όμως να καθορίσουν την ποινή που θα επιβάλει η επιτροπή διαιτησίας.

Εγινε πλέον ανέκδοτο πια η προσπάθεια αναβάθμισης της κυπριακής διαιτησίας. Κάθε χρόνο τα ίδια γίνονται και τελειωμό δεν έχουμε... Το κυπριακό ποδόσφαιρο για άλλη μια φορά απολαμβάνει τη μιζέρια του, χάνοντας το μονοπάτι που θα το οδηγήσει σε καλύτερες μέρες. Υπάρχουν αγκάθια παντού, και πολλές εμμονές από διάφορους παράγοντες. Χρειάζονται ριζικές αλλαγές στη διαιτησία και αυτό μπορεί να το καταλάβει και ένας εξωγήινος. Ιδιαίτερα τώρα, αυτή η αλλαγή γίνεται ακόμα πιο έντονη μιας και το κλίμα φορτίζεται, με την προκατάληψη να μεγαλώνει. 

Οι διαμαρτυρίες κατά της διαιτησίας κατάντησαν κάτι περισσότερο από μόδα τα τελευταία χρόνια. Καταλογίζονται σκοπιμότητες, εντεταλμένες υπηρεσίες και σφυρίγματα που κρίνουν την εξέλιξη και το τελικό αποτέλεσμα των αγώνων. Είναι όμως αρκετές και οι περιπτώσεις, για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, που οι ρέφερι προσπαθούν, κάνουν ό,τι μπορούν αλλά αυτό που μπορούν δεν φτάνει και οδηγούμαστε σε ανεπιθύμητες καταστάσεις.
http://shootandgoal.com/page.php?id=36049&bid=8

Δεν υπάρχουν σχόλια: