ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ BLOG ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΟΣΟΣΦΑΙΡΟΥ

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ομόνοια: «Ίσως εκλαμβάνουν την στάση μας αδυναμία»


Σαφώς ενοχλημένη παρουσιάζεται η διοίκηση της Ομόνοιας από τις ποινές της Δικαστικής της ΚΟΠ, την σκληρή στάση του σώματος προς το σωματείο και την αρνητική συμπεριφορά της ΚΟΠ στο θέμα Μπάγεβιτς και την παραπομπή του σωματείου στη Δικαστική για ανακοίνωση που εξέδωσε η Θύρα 9, και τονίζει πως κάποιοι ίσως θεωρούν την στάση της ως αδυναμία.

Η Ομόνοια εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων προτείνει στην ΚΟΠ και στα υπόλοιπα σωματεία, όπως οι εκθέσεις των παρατηρητών να δημοσιεύονται ή να βρίσκονται στη διάθεση όλων των σωματείων και των ΜΜΕ.

Η σχετική ανακοίνωση:
«Όπως όλοι θα έχετε πληροφορηθεί, η ΟΜΟΝΟΙΑ τιμωρήθηκε από την Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ, για τον αγώνα απέναντι στην Ανόρθωση, με πρόστιμο 14,900 ευρώ. Σε ένα αγώνα, όπου μηδενός εξαιρουμένου, όλοι μίλησαν για τη σωστή συμπεριφορά του κόσμου μας. Τεσσερισήμισι χιλιάδες ευρώ, αφορούν την ρίψη αντικειμένων. Για τη ποινή αυτή έχουμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα: 

-Η καταγγελία αφορούσε ρήψη 2 αναπτήρων και 4 άδειων μπουκαλιών, τα οποία ερρίφθησαν σύμφωνα με τον παρατηρητή του αγώνα στο 84΄, ουσιαστικά την στιγμή της επίτευξης του τέρματος. Η αρχική ποινή ήταν 2,5 χιλιάδες και ανέβηκε στις 4,5 χιλιάδες, μετά από επισήμανση, ότι είχαμε προηγούμενες παραπομπές. Ο καθείς μπορεί να κρίνει αν η ποινή είναι αυστηρή η όχι. 

-Το σημαντικότερο σημείο αναφοράς, είναι η ξεκάθαρη προειδοποίηση της Δικαστικής, ότι στην επόμενη παρουσία μας για ρίψη αντικειμένων, θα τιμωρηθούμε με ποινή κεκλεισμένων των θυρών! Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να στερηθούμε τις χιλιάδες οπαδών μας και αυτοί την ομάδα τους, για μερικά πλαστικά μπουκάλια. Μας προκαλεί εύλογα ερωτήματα αυτή η προειδοποίηση. Ειδικά, αν έχουμε υπόψη τη στάση της Δικαστικής στη περσινή περίοδο, με τις κωδικοποιημένες ποινές για μεταφορά και χρήση επικίνδυνων αντικειμένων, τις συνεχείς παρατάσεις και αυξήσεις του ορίου(προς όφελος των σωματείων) και τη στάση της όταν στο γήπεδο και όχι σε αγώνες της δικής μας ομάδας είχαν πέσει εκατοντάδες αντικείμενα . Όπως επίσης το γεγονός πως ουδέποτε στο παρελθόν η ρίψη αντικειμένων αποτέλεσε αιτία τιμωρίας κεκλεισμένων των θυρών. 

-Γενικά είμαστε τις άποψης ότι, με τη ξερή κωδικοποίηση, οι ποινές έχουν χάσει πραγματικά πλέον το νόημα τους και το πνεύμα του νόμου έχει εξαφανιστεί εντελώς. Δεν μπορούν να εξηγηθεί διαφορετικά η εξομοίωση ρίψης εκατοντάδων αντικειμένων με ένα . Πως μπορούν οι ρίψεις αντικειμένων να εξομοιώνονται με σοβαρά επεισόδια και χρήση επικίνδυνων αντικειμένων;

-Στο σημείο αυτό, προτείνουμε στη ΚΟΠ και στα υπόλοιπα σωματεία, όπως οι εκθέσεις των παρατηρητών να δημοσιεύονται ή να βρίσκονται στη διάθεση όλων των σωματείων και των ΜΜΕ με την άδεια φυσικά της Ομοσπονδίας. �?τσι θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και θα εκλείψουν οι αμφιβολίες του φίλαθλου κοινού, για την αντικειμενικότητα των εκθέσεων και για το κατά πόσον υπάρχει ισότιμη μεταχείριση.

-Θεωρούμε δε πως η ΚΟΠ, ως ποδοσφαιρική αρχή και στέγη των σωματείων, θα πρέπει να τα προστατεύει τόσο κατά τις υποθέσεις παραπομπής όσο και στις εκδικάσεις των υποθέσεων. Ειδικά όταν σωματεία και δη η ΟΜΟΝΟΙΑ έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες για να καταπολεμήσουν τη βία. 

-Οι 5 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο, αφορούν στην ανάρτηση πανό με πολιτικό περιεχόμενο. Αφορούσε, μεταξύ άλλων, πανό με τον Τσε Γκεβάρα. Η θέση του σωματείου στη Δικαστική ήταν ότι είναι αδιανόητο να τίθεται θέμα για το Τσε Γκεβάρα και να θεωρείται κολάσιμη η ανάρτηση συμβόλων με τη φωτογραφία του. Αναπτύχθηκε δε εκτενής επιχειρηματολογία με παραδείγματα από άλλες χώρες και κατατέθηκαν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ο Τσε Γκεβάρα αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο και προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας που εκπροσωπεί πανανθρώπινες αρχές και αξίες. Είναι πέρα από πολιτικές και κομματικές παρατάξεις και η σύγκριση του με πολιτικά πρόσωπα δεν είναι εύστοχη. Η φυσιογνωμία του εμφανίζεται σε πολλές εξέδρες της υφηλίου και εξ΄ όσον γνωρίζουμε ουδέποτε υπήρξε τιμωρία συλλόγου σε εγχώριο ή διεθνή αγώνα της ΟΥΕΦΑ και τις ΦΙΦΑ. Η Δικαστική είχε διαφορετική άποψη. Σε κάθε περίπτωση το σωματείο μελετά αυτό το ζήτημα και θα προβεί και σε άλλες ενέργειες.

-Η ΟΜΟΝΟΙΑ, έχει καταθέσει προτάσεις για όλο το φάσμα του ποδοσφαίρου, όπως και τη λειτουργία της Δικαστικής. Το Σωματείο έχει περάσει από τη θεωρία στη πράξη και στο μέτρο των δυνατοτήτων του, προσπαθεί όσο κανείς άλλος να αντιμετωπίσει τη βία και να προωθήσει το φίλαθλο πνεύμα. Θεωρούμε ότι ουδείς μπορεί να αντικρούσει τη θέση μας αυτή. Το σωματείο μας κράτησε χαμηλούς τόνους και απέφυγε την αντιπαράθεση σε πολλά κρίσιμα ζητήματα, με πιο πρόσφατα παραδείγματα την υπόθεση Μπάγεβιτς (όπου ξεκαθάρισε ότι είχαμε απόλυτο δίκαιο από τη 1η ημέρα και διαθέτουμε πολλά στοιχεία στα χέρια μας ), αλλά και η, για μερικές ώρες παραπομπή μας στη Δικαστική, για ανακοίνωση που εξέδωσε η Θύρα 9! Θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πολύ διαφορετική στάση. Είμαστε της άποψης ότι, όλα μπορούν να λυθούν με διάλογο και καλή θέληση, αλλά δεν είμαστε δογματικοί και έχουμε όρια. Ειδικά όταν νιώθουμε ότι, όχι απλά οι ενέργειες και η στάση μας δεν επικροτούνται, αλλά ίσως εκλαμβάνονται ως αδυναμία. 

-Η ΟΜΟΝΟΙΑ καλεί τον κόσμο της να προφυλάξει το σωματείο. Είναι η μόνη μας ασπίδα στα όσα σχεδόν κάθε εβδομάδα αντιμετωπίζουμε. Η μόνη διέξοδος είναι να μην οδηγούμαστε στη Δικαστική. Ούτε ένα αντικείμενο, καμία ευκαιρία και αιτία παραπομπής. Αυτό το μήνυμα ας το λάβει και ας το διαδώσει ο κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ».
http://shootandgoal.com/page.php?bid=8&id=36555

Δεν υπάρχουν σχόλια: