ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ BLOG ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΟΣΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ήταν ανίκανος ή εντεταλμένος;


Ό,τι και να λέμε, πέρασε στην ιστορία. Στην «μαύρη» ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ο διαιτητής Αντώνης Χριστοδούλου έγινε ο μεγάλος αρνητικός πρωταγωνιστής του ισόπαλου αγώνα Εθνικός-ΑΕΛ που θα μπορούσε να τιναχθεί στον αέρα με την απόφαση του να δώσει την δική του ερμηνεία στον κανονισμό του πέναλτι.

Ακύρωσε το γκολ του Φρέντι διότι θεώρησε πως πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα προσποιήθηκε, αλλά φαίνεται δεν έμακε καλά τον Κανονισμό 14 που λέει πως «η προσποιήση πριν την εκτέλεσε πέναλτι θεωρείται παράβαση και είναι αντιαθήτική συμπεριφορά και ο παίκτης θα πρέπει να τιμωρείται με κίτρινη κάρτα και να διατάζεται επανάληψη». Ωστόσο, ο ρεφερί της αναμέτησης στο Δασάκι έκανε δικό του κανονισμό και αντί να διατάξει επανάληψη, έδωσε έμμεσο υπέρ του Εθνικού αφήνοντας τους πάντες εμβρόντητους!

Περιμένουμε να μάθουμε την βαθμολογία του, αλλά λογικά θα πήρε τη χειρότερη στην ιστορία του ποδοσφαίρου μας. Και δεν ήταν μόνο η συγκεκριμένη φάση. Οι αδυναμίες του ήταν πολλές, που διαπιστώθηκαν νωρίς στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και βέβαια το μερίδιο ευθύνης του για όλα όσα επακολούθησαν είναι τεράστιο. Ειδικά μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε είναι βέβαιο ότι θα κάνουμε αρκετό καιρό να τον ξαναδούμε.

Να σημειώσουμε πως ο εν λόγω διαιτητής, «σφύριξε» τον περσινό επεισοδειακό αγώνα ΑΠΕΠ-Εθνικός, όπου είχε προσθέσει επιπλέον λεπτά στους χρόνους καθυστέρησης, και όταν η ομάδα της Άχνας σκόραρε στο 6ο λεπτό του έξτρα χρόνου, προκλήθηκε αναστάτωση και εκνευρισμός από την ομάδα της Πιστσιλιάς, που εις ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο Χριστοδούλου σφυρίζει για να εκτελεστεί το πέναλτι.

Οι αποφάσεις του δεν άφησαν περιθώρια στον κόσμο της ΑΕΛ από του να ξεσπάσει και τον πρόεδρο της ΑΕΛ Ανδρέα Σοφοκλέους να τον κατηγορεί για εντεταλμένη υπηρεσία σφαγής. Ήταν όντως εντεταλμένος ή απλά αυτές είναι οι ικανότητες του; Ουδείς μπορεί να το αποδείξει. Ενα είναι το σίγουρο. Ο καθένας από μόνος του καθορίζει την προσωπικότητα και την καριέρα που θα επιλέξει, εκεί που πιστεύει πως έχει ικανότητες.

Ο Αντώνης Χριστοδούλου προκάλεσε με τις αποφάσεις και την εικόνα που έβγαλε στο γήπεδο και δικαιολογημένα προκάλεσε αντιδράσεις. Ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής καθώς έκανε του «κεφαλιού» του και προκάλεσε με τις αποφάσεις του. Αντί να συζητάμε για τον αγώνα, κάνουμε λόγο για την επικίνδυνη διαιτησία του. Εκανε τόσα χοντρά λάθη που πήρε αρκετά χρόνια πίσω το ποδόσφαιρό μας.

Ο Ο διαιτητής θεωρεί πως ο Φρέντι κάνει το βραζιλιάνικο «Παραντίνια» (προσποίηση).

Ο κανονισμός του πέναλτι είναι απλός κύριε Χριστοδούλου. Σύμφωνα με τον Κανόνα 14, όταν ο εκτελών το πέναλτι κάνει μία παράβαση, μετά το σφύριγμα του διαιτητή και προτού η μπάλα τεθεί στο παιχνίδι, τότε ο διαιτητής αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί και σε περίπτωση που επιτευχθεί τέρμα, η εκτέλεση πέναλτι επαναλαμβάνεται, ενώ αν δεν επιτευχθεί, τότε ο αγώνας επαναρχίζει με έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα υπέρ της αμυνόμενης ομάδας, από το σημείο που έγινε η παράβαση.

Με απλά ελληνικά το πέναλτι του Φρέντι, επειδή κατέληξε στα δίχτυα, έπρεπε να εκτελεστεί ξανά και ο παίκτης της ΑΕΛ να δει την κίτρινη κάρτα. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο έγινε. Πάλι καλά που ο αγώνας τέλειωσε κανονικά.

Τέσσερις πάικτες του Εθνικού Άχνας μπαίνουν στην περιοχή πριν ο Φρέντι κτυπήσει τη μπάλα.

Ο διατητής αποφασίζει να δώσει έμμεσο υπέρ του Εθνικού αντί να διατάξει επανάληψη και να τιμωρήσει με κίτρινη κάρτα τον Φρέντι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: